Peter Thoolen

Tandarts / Implantoloog

Over Peter Thoolen

De initiatiefnemer van de Oisterwijkkliniek. Zijn ervaring en zijn unieke visie op (specialistische) tandheelkunde en zorgaanbod in het algemeen, hebben in 2007 geleid tot de oprichting van de Oisterwijkkliniek.

Curriculum Vitae

Van 1982-2004 Algemeen Practicus Tandartspraktijk Thoolen en oprichter Tandheelkundig Centrum Oisterwijk (THCO). Sinds 1989 actief met Tandheelkundige implantologie. Eerst op doorverwijzing van collegae in Tandheelkundig Centrum in Oisterwijk.In November 2003 start verwijspraktijk voor Parodontologie en Implantologie en Reconstructieve Tandheelkunde te Oisterwijk.

April 2004 oprichting Oisterwijkkliniek. Na studie diverse cursussen in binnen en buitenland P.A.O.Tandheelkunde gedaan waaronder cursussen in Tandheelkundige Implantologie en Parodontologie. Zoals Current Concepts in Implant Dentistry in 2005-2007 in New York en Continuing Education Programme in Implant Dentistry UCLA Los Angeles in 2001, EFP Berlijn, Stockholm. AAP Philadelphia. Verder cursussen oa. in Londen, Boston, Lissabon, Freiburg, New York en Goteborg.

Van 1996 tot 2006 als tandarts medewerker werkzaam op de afdeling Parodontologie en staflid van het MSc.programma Parodontologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.(Met verantwoording voor Paroprothetiek, Paro-Orthodontie en Implantologie). Erkenning implantoloog door NVOI in 2003. Inmiddels diverse lezingen en cursussen gegeven over klinische aspecten van de implantologie . ITI member. Lid NMT, NVVRT, NVOI, NVVP, KRT, Iqual groep Midden Brabant III, Advanced Study Club Astra, Camlog Advanced Study Group en lid Camlog Foundation, Nobel Biocare Advisory Board, Co-director van het Continuing Education Program in Comprehensive Dentistry in de Oisterwijkkliniek Tandheelkunde. Mede oprichter Denthome, (webbased overlegplatform voor tandheelkundige professionals).

Lid Consilium Implantologicum vanaf 2008 Voorzitter Académie ter bevordering van de Implantologie in Nederland (AcBIN),  Dent@c Leerplein: Blended Learning opleidingsprogramma orale implantologie.